Τετάρτη 10 Απριλίου 2024

Συνάντηση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας για την Πρακτική Άσκηση του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών 2024


Eπιχειρήσεις της Ναυτιλίας συναντήθηκαν με τους επιλεγέντες/είσες φοιτητές/τριες μας, για το Πρόγραμμα Πρακτικής Άσκησης του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών του παν/μιου Πειραιώς.

Το σύνολο των εκπροσώπων αυτών των Εταιρειών, κατέδειξαν πόσο έχουν συνειδητά ενσωματώσει, στις δράσεις των Εταιρειών τους, την εκπαιδευτική αξία και σημασία του προγράμματος Πρακτικής Άσκησης προς όφελος πρωτίστως των εκπαιδευομένων και ως στοιχείο της δικής τους Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης.
Σχεδόν στο σύνολό τους έχουν το δικό τους σχέδιο για το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα…
Μίλησαν η κάθε μια Εταιρεία ξεχωριστά με τους/τις ενδιαφερόμενους/ες εκ των φοιτητών/τριας μας παρουσιάζοντας την κουλτούρα αλλά και τα χαρακτηριστικά της δικής τους Εταιρείας…
Τους ευχαριστούμε…
Είναι προφανές ότι και η ίδια η αγορά αλλάζει…
Χαρακτηριστικό είναι το υψηλό επίπεδο ωριμότητας των συγκεκριμένων Εταιρειών, για την αξιοποίηση τέτοιων εκπαιδευτικών δράσεων όπως η Πρακτική μας Άσκηση….
Είναι πλέον ελάχιστοι, αν δεν έχουν εξαλειφθεί εντελώς, σε σχέση με το παρελθόν, εκείνοι που θα επιδιώξουν, δια μέσω αυτού του προγράμματος, να αξιοποιήσουν δωρεάν (γραμματειακή υποστήριξη συνήθως) εργασία…
Τους καταγράφουμε άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια και σταδιακά τους εξαιρέσαμε από τις λίστες μας…
Τα μέλη ΔΕΠ που έχουν την ευθύνη του Προγράμματος εκφράζουν χωρίς επιφύλαξη τον ενθουσιασμό τους, για το υψηλό επίπεδο συνεργασίας του Τμήματος μας, όλο και περισσότερο, με τις sygkekrim;enew επιχειρήσεις της ναυτιλίας και του ευρύτερου ναυτιλιακού Cluster.
Καταγράφουμε για ακόμη μια χρονιά την αίσθηση ευθύνη προετοιμασίας αυτών των Εταιρειών αλλά και άλλων, που για διάφορους λόγους δεν κατάφεραν να προσέλθουν στη συνάντησή μας, για την υποδοχή των φοιτητών/τριων μας, όλο και καλύτερα από τα προηγούμενα χρόνια, σε επίπεδο που δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε στο παρελθόν.
Δεν έχουμε να ζηλέψουμε σε τίποτα από τα καλύτερα μοντέλα συνεργασία πανεπιστημίων και επιχειρήσεων…
Προφανώς και πρέπει να συνεχίσουμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, γιατί το ποδήλατο που σταματάει να κινείται, πέφτει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου