Σάββατο 1 Ιουλίου 2023

Ρυθμίσεις στις συμμαχίες (alliances) για τις door to door μεταφορές.


Εδώ και αρκετά χρόνια, από εδώ αλλά και όπου είχαμε πρόσβαση δημόσιου λόγου, επιχειρούμε να αναφερθούμε στην εξέλιξη, εν τοις πράγμασι, ενός παγκόσμιου πολέμου στον οποίο συμμετέχει τμήμα της ναυτιλιακής δραστηριότητας. 

Αφορά στον πόλεμο των εφοδιαστικών αλυσίδων και στις αντιθέσεις της Δύσης με την Κίνα και στις αναπροσαρμογές των συμμαχιών στα γεωστρατηγικής προοπτικής θέματα.

Στη χώρα μας οι θεσμοί που έχουν την ευθύνη διατύπωσης δημόσιου λόγου, έχουν σιωπήσει μέχρι στιγμής εντελώς επί αυτού, έστω ως σχολιασμό.

Ενώ την ίδια στιγμή, θεωρήθηκαν ως βερμπαλισμοί οι σχετικές δικές μας αναφορές, σε δημόσια σχόλια ατόμων που εκφράζουν τον κυρίαρχο mainstream λόγο, γύρω από και στους θεσμικούς εκπροσώπους και δρώντες παράγοντες, στα επί της ναυτιλίας στην Ελλάδα.

Είχαμε υποστηρίξει ότι δεδομένης της πρόσφατης εμπειρίας, με την κρίση στην εφοδιαστική αλυσίδα, όχι μόνον λόγω κορωνοϊού, ότι απαιτούνται παγκόσμιες ρυθμίσεις, διότι είναι απολύτως λογικό να επικεντρωθούμε, ως Δύση, στο να καταστήσουμε τις παγκόσμιες αλυσίδες εφοδιασμού -την ψυχή της παγκόσμιας οικονομίας πιο ανθεκτικές σε κλυδωνισμούς και διαταραχές.

Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση τοποθετεί αυτό τον στόχο στο κέντρο του στρατηγικού της αφηγήματος, με τις γνωστές όμως διαδικασίες διαβούλευσης της Ε.Ε. για τις μελλοντικές συνόδους, που θα συνεπικουρούνται από τις σχετικές ομάδες εργασίας.

Η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κα Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, στις 20 Ιουνίου αναφέρθηκε στην αναγκαία αλλαγή στρατηγικής για τις εφοδιαστικές αλυσίδες, ενώ ταυτόχρονα σημείωσε γενικότερα την σημασία δράσεων για την οικονομική ανεξαρτησία και ασφάλεια της Ευρώπης και το ελεύθερο εμπόριο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου